هم‏‎‎‎زمان با برگزاری کنفرانس تغییرات آب و هوایی در پاریس، کارشناسان سازمان جهاني بهداشت پيش‌بيني كرده‌اند كه تغييرات آب و هوا بين سال‌هاي 2030 تا 2050، منجر به 250 هزار مرگ بيشتر در سال، بر اثر سوتغذيه، مالاريا، گرمازدگي و اسهال مي‌شود. اين سازمان همچنين برآورد كرده است كه هزينه مستقيم وارد شده به بخش سلامت (بدون احتساب هزينه در بخش كشاورزي و آب و فاضلاب) در سال 2030 ميلادي، بين 2 تا 4 ميليارد دلار در سال باشد. مناطقي با زيرساخت‌هاي بهداشتي ضعيف كه عمدتا در كشورهاي در حال توسعه قرار دارند، در اين شرايط بدون كمك، قادر به آمادگي و واكنش نخواهند بود.
يونيسف در كمتر از يك هفته مانده به كنفرانس تغييرات آب و هوايي پاريس اعلام كرد بيش از نيم ميليارد كودك در مناطقي كه احتمال وقوع سيل در آن زياد است و 160ميليون كودك در مناطقي با احتمال زياد خشكسالي، زندگي مي‌كنند. اين يعني آنها در معرض تغييرات آب و هوا هستند. از 530 ميليون كودكي که در مناطق خشكسالي‌خيز زندگي مي‌كنند، 300 ميليون آنها در كشوري زندگي مي‌كنند كه بيش از نيمي از جمعيت آنها فقير (حقوق روزانه كمتر از 3/10 دلار) هستند. از 160ميلیون نفر ديگر هم، 50 ميليون نفر در چنين كشور‌هايي زندگي مي‌كنند.
آنتوي ليك، مدير اجرايي يونيسف، در اين رابطه گفت: اين آمار ضرورت اينكه همين الان بايد اقدام كنيم را نشان مي‌دهد، كودكان امروز كمترين تاثير را روي تغييرات آب و هوايي دارند، اما آنها و كودكانشان كساني هستند كه بايد با عواقب آن زندگي كنند و جوامع محروم بيشترين آسيب را از اين تغييرات خواهند ديد. تغييرات آب و هوايي يعني سيل، خشكسالي، امواج گرمايي و شرايط آب و هوايي شديد بيشتر. اين اتفاقات مي‌توانند عامل مرگ و ويراني شوند، همچنين تغييرات آب و هوايي به عوامل كشنده كودكان مانند سوءتغذيه، مالاريا و … هم كمك مي‌كند. كودكي كه از آب كافي و بهداشت محروم باشد بيشتر تحت تاثير سيل، خشكسالي و طوفان قرار مي‌گيرد. زمان بهبود آنها هم به احتمال زياد طولاني خواهد بود. اكثر كساني كه در معرض خطر سيل هستند در آسيا زندگي مي‌كنند و اكثر كساني كه در معرض خشكسالي قرار دارند در آفريقا زندگي مي‌كنند. نمايندگان جهان كه در كنفرانس تغييرات آب و هوا در پاريس دور هم جمع مي‌شوند، نياز دارند تا به توافقي برسند كه توليد گاز‌هاي گلخانه‌اي قطع شود.
گرچه گرم شدن هوا ممكن است مزايايي موقتي مانند كاهش مرگ ناشي از سرماي شديد يا افزايش توليد محصولات كشاورزي در مناطقي خاص داشته باشد؛ ولي اثرات آن بر حوزه سلامت به‌شدت منفي است. ابتداي اين ماه آكادمي اطفال آمريكا (AAP) با انتشار بيانيه‌اي تغيير آب و هوا و گرماي جهاني را يك تهديد جدي براي تمام كودكان دانست و از تمام متخصصان اطفال و سياستمداران خواست كه با همكاري يكديگر، بحران ناشي از گرماي جهاني را حل كنند. تغيير آب و هوا از طريق افزايش بلاياي طبيعي، گرمازدگي و اسهال، كاهش كيفيت هوا، غذا و آب و افزايش بيماري‌هاي عفوني، سلامتي تمام كودكان، به ويژه در مناطق كم‌درآمد و متوسط را تهديد مي‌كند. در اين بيانيه آمده است كه كودكان نيازمند يك محيط امن و سالم هستند و تغييرات آب و هوا يك تهديد جدي براي سلامت تمام كودكان است. كاهش گازهاي گلخانه‌اي ناشي از حمل و نقل، توليد غذا و انرژي نقش عمده‌اي در بهبود سلامت، به‌ويژه از طريق كاهش آلودگي هوا دارد. حل بحران تغيير آب و هوا يك معضل جهاني است و با همكاري همه ساكنان كره‌زمين امكانپذير است. 
***
منبع: یونیسف
(Visited 69 times, 1 visits today)