اگر با YouTube Kids، اين برنامه تازه از يوتيوب کار کرده باشيد احتمالا متوجه شده‌ايد که از نظر کارايی تفاوت چندانی با برنامه اصلی يوتيوب ندارد. می‎توانيد به دنبال ويدئويی گشته، آن را بازکنيد، تماشا کنيد و به سراغ ويدئويی ديگر برويد. قابليت جست‎وجوی برنامه امکان جست‎وجو در ميان ويدئوها را فراهم می‎آورد و از آنجايی‎که بسياری از مخاطبان اين برنامه هنوز سواد خواندن و نوشتن ندارند قابليت جست‏‏‎وجوی صوتی هم در برنامه منظور شده تا کودک با گفتن اسم ويدئو بتواند آنرا جست‌وجو کند.

قابليت پخش مجدد و يا نمايش قسمت خاصی از آن با استفاده از بردن نشانگر موجود بر نوار پخش، و بسياری از قابليت‌های ديگر اين برنامه به همان صورتی است که در برنامه اصلی يوتيوب تعريف‌شده، با اين تفاوت که طراحی آن بسيار ساده و خوانا است که کودک را به‌ زحمت نيندازد.

حتی اگر با يوتيوب کارنکرده باشيد در کار با اين برنامه هيچ مشکلی نخواهيد داشت.

گزينه‌ای براي محدود کردن محتوا نمايش داده‌شده وجود ندارد

برخلاف آنچه انتظار می‎رفت اين برنامه آن‌قدرها ابزار کنترلی خاصي در اختيار والدين قرار نمی‎دهد تا تعيين کنند چه محتوايی در معرض ديد کودکشان قرار بگيرد و چه محتوايی نگيرد. گوگل خود ويدئوهايی از يوتيوب را که مناسب کودکان شناخته، جدا و فيلتر کرده و در اين برنامه ارائه می‎کند. بنابراين کودک شما به تمام آن چيزی که گوگل صلاح ديده و مناسب شناخته دسترسی خواهد داشت و شما گزينه‌ای در اختيار نداريد که اين محتوا را ويرايش و يا محدود کنيد. تنها امکانی که به والدين داده‌شده است اين است که قابليت جست‎وجوی برنامه را غيرفعال کنند تا کودک تنها به مواردي که در صفحه، ‌نمايش داده می‎شود دسترسی داشته باشد.

برنامه فقط در حالت افقی نمايش داده می‎شود، بنابراين بهتر است در تبلت اجرا شود.

نمايش افقی اين برنامه در دستگاه‌های مختلف باعث می‎شود که کودک به محتوای کمتری دسترسي داشته باشد. در تبلت تعداد ويدئوهای بيشتری در هر صفحه‌نمايش داده می‎شود. تصوير بزرگ‌تر است و کار با آيکون‌های بزرگ‌تر آن برای کودک آسان‌تر است.

ابزار کنترلی والدين در اين برنامه تعريف چنداني ندارد
رابط کاربری اين برنامه تنها چند امکان کنترلی به والدين داده است. اول اين‌که محدوده زمانی مشخصی بين ۱ تا ۱۲۰ دقيقه برای کودک خود تعريف کنند تا پس از اتمام آن، برنامه برای کودک قفل شود. دوم اين‌که قابليت جست‎وجوی ويدئو را از دسترس کودک خارج کنند و در آخر اين امکان که پخش موزيک و صدای پس‌زمينه را فعال و يا غيرفعال کنند.

اما نکته عجيب اين است که اگر کودک شما اندکی سواد خواندن و نوشتن داشته باشد اين قفل هيچ معنايی نخواهد داشت.

معلوم نيست چرا اما گوگل به‌جای اينکه اين امکان را به والدين بدهد که خود يک رمز عبور تعريف کنند، هر بار رمز عبوری جديد بر روی قفل قرار می‎دهد. به‌اين‌ترتيب که از کاربر می‎خواهد اعدادی را که با حروف نوشته‌شده‌اند به عدد در نوار پايين وارد کند تا قفل باز شود! به‌طور مثال کافي است کودک شما بتواند سه، چهار، پنج، شش را بخواند و ۳، ۴، ۵، ۶ را بنويسد تا به‌راحتی قفل را باز کند.

گوگل روی نظرات و پيشنهاد‌های شما حساب بازکرده است

ازآنجايی‎که اين برنامه جديد است و ازآنجايی‎که احتمالا خود گوگل هم می‎داند که هنوز جای کار بسياری دارد، گزينه‌ای برای ثبت نظر شما در برنامه در نظر گرفته‌شده است. اگر شما از ايده کلی اين برنامه خوشتان آمده اما نظر و يا پيشنهادی داريد، اين بهترين فرصت است تا صدای خود را به گوش توسعه‌دهندگان اين برنامه برسانيد.
اين آيتم در قسمت قفل والدين قرار دارد که با واردکردن رمز ورود برنامه در دسترس شما قرار خواهد گرفت.

همانند باقی برنامه‌های گوگل اين برنامه نيز احتمالا در مدت يک سال آينده، بر مبنای بازخورد کاربران تغييرات و به‌روزرسانی‎های متعددی خواهد داشت.

درمجموع اين برنامه گام تازه‌ای است از گوگل. اين اولين محصول از گوگل است که مختص کودکان طراحي و ارائه‌ شده است و از حق نگذريم به‌عنوان تجربه اول محصول رضايت بخشي است. اين برنامه با توسعه و رواج روز به روز، می‎تواند روزی به يکی از ابزارهای آموزشی حتی در مدارس تبديل‌شده و شايد روزی به‌عنوان اصلی‎ترين کانال آنلاين محتوا برای کودکان شناخته شود.

(Visited 86 times, 1 visits today)