امسال ۳۰ میلیون کودک به مدرسه نمیروند
26 / 6 / 1393
سال تحصیلی تازه در پیش است اما نزدیک به ۳۰ میلیون کودک امسال به مدرسه نمیروند. نیمی از تعداد، کودکانی هستند که در مناطق بحرانزده و پرآشوب جهان زندگی میکنند. کشمکشها و بحرانها باعث شده است که بسیاری از کودکان از حق آموزش محروم بمانند.
در این مناطق مدرسهها بمباران و کودکان از خانه و مدرسه خود رانده شدهاند. در لیبریا و سیرآلئون به خاطر بیماری ابولا مدرسهها دستکم تا پایان سال میلادی بسته خواهند بود، یعنی بیش از سه و نیم میلیون کودک از رفتن به مدرسه در این مناطق محروم هستند.
ژوزفین بورن، رئیس برنامههای آموزش و پرورش جهانی یونیسف میگوید: ”برای کودکانی که در مناطق بحرانزده زندگی میکنند، آموزش و مدرسه رفتن بسیار مهم است زیرا باعث میشود آنها احساس کنند که به زندگی طبیعی خود بازگشتهاند. این حس به آنها کمک میکند تا بر ضربههای روحیشان غلبه کنند. آموزش به گونهای سرمایهگذاری است هم برای کودکان و هم برای آینده این جوامع. بدون داشتن دانش و مهارت این کودکان چگونه زندگی و کشورشان را خواهند ساخت؟”
در کشورهای بحران زده:
- یک سوم مدرسهها در جمهوری مرکزی آفریقا با توپ و تفنگ و نیروهای نظامی اشغال شده است.
- بیش از ۱۰۰ مدرسه در نوار غزه که در طول جنگ غزه توسط بیش از ۳۰۰ هزار نفر به عنوان پناهگاه استفاده شد نیاز به بازسازی دارند. در سایت مانیتور میدایست آمده است که تنها نزدیک به ٩۶٠٠ دانش آموز فلسطینی در نوار غزه در سال تحصیلی جدید نمیتوانند به مدرسه بروند زیرا خانوادههای فلسطینی که خانههایشان را در جنگ اخیر در نوار غزه از دست دادهاند به سه مدرسه در غزه پناه آوردهاند و نمیخواهند مدرسهها را ترک کنند.
- دانشآموزان و آموزگاران زیادی در شمال شرقی نیجریه کشته و ربوده شدهاند. در یک مورد تنها ۲۰۰ دختر مدرسهای هستند که هنوز آزاد نشدهاند.
- نزدیک به سه میلیون کودک در سوریه، نیمی از دانشآموزان این کشور، نمیتوانند به طور پیوسته و منظم در مدرسه حاضر شوند.
- نزدیک به ۲۹۰ مدرسه در ناآرامیهای اخیر اوکراین از بین رفتهاند یا آسیب دیدهاند.
یونیسف با پشتیبانی از برنامههای آموزش در بحران، از برپایی کلاسهای موقتی و فضاهای آموزشی جایگزین برای کودکان مهاجر و رانده شده از خانه تا تهیه دفترچه و کیف و دیگر وسایل مدرسه حمایت میکند. یونیسف همچنین از برنامههای آموزشی مناسب برای کودکانی که نمیتوانند از خانه خود بیرون بروند مانند برنامههای آموزشی رادیویی برای دانشآموزان در کشورهایی که ابولا شیوع پیدا کرده است حمایت میکند.
با وجود اهمیت برنامههای آموزشی کودکان در بحران، یونیسف در اجرای این برنامهها به شدت با کمبود بودجه روبهرو است.
بورن میگوید: “میزان بیسابقه بحران در جهان به معنای آن است که کودکان بیشتری در شرایط بد هستند و ما به منابع بیشتری برای کمک به این کودکان نیاز داریم.