عروسك ديگر اسباب بازى محبوب دختران نيست
عروسك نماد بدن انسان و يكى از شناختهترين، شايد قديمىترين، اسباب بازىهايى است كه نژاد انسان خلق نموده است و به صورت سنتى براى بازى دختران در نظر گرفته شده است.
اما یک مطالعه كه توسط شركت آلمانى E. On انجام گرفته ادعا مىكند كه بازىهاى ويدئويى جايگزين عروسك شده و محبوبترين اسباب بازى در بين كوكان بريتانيايى در قرن بيست و يكم بوده است.
٢٠ درصد كودكانى كه در اين مطالعه شركت كردهاند بازى ويدئويى و كنسولهاى بازى را در صدر فهرست اسباب بازىهاى خود قرار دادهاند، در حاليكه ١٦ درصد ادعا مىكنند كه همچنان علاقه دارند با عروسكشان بازى كنند.
آدريان ووس مدير سابق شركت Play England ميگويد: ممكن است عروسك ديگر اسباب بازى محبوب نباشد ولى انتظار نميرود كه عمرشان به اين زودى به سر رسد. كودكان بازىهايى را مىپسندند كه دنياى بزرگسالان را تقليد كند و عروسك اين امكان را به آنها ميدهد.
به عقيده وى عروسكها قادر به ايفاى نقش افراد مختلفى در زندگى حقيقى يا خيالى كودكان بوده و مىتوانند نقشى والدين گونه بازى كنند. وى مىافزايد: البته ظهور كامپيوتر و كنسول هاى بازى نبايد والدين را نگران كند و نبايد اين ابزار را “دوستان ناباب تلقى” كنند زيرا در دنيايى كه به صورت روز افزونى كامپيوترى مىشود كودكان نيازمند آموختن شيوه استفاده از ابزارهاى الكترونيكى هستند، هرچند در صورت وابستگى شديد به اين وسايل خطراتى متوجه كودكان خواهد شد.
نكته جالب در اين جابجايى سليقه از عروسك به بازى ويدئويى ايناست كه اين دو به شدت مفهومى هستند. در هر دو مورد كودك چيزى انسان گونه را در فضايى كنترل مىكند. آواتارها همان تجسم ديجيتال عروسكها هستند. به گفته آقاى ووس كودكان به اشيايى نياز دارند كه بتوانند آنها را خراب كرده، بسازند و يا مرتبشان كنند و اين عمل کارکرد مهارتى و هماهنگى بين دست و چشم آنها را بهبود مىبخشد.